Tuesday, March 20, 2012

Pohárový koláč z kyslého mlieka

V nedeľu som sa rozhodla upiecť koláč z acidofilného mlieka, pretože chutí priateľovi a aj jeho kolegovi, ktorý došiel na návštevu tak som im chcela spraviť radosť. Zároveň opäť pridávam recept do súťaže s heslom "VRAŽ DO TOHO KOPU LÁSKY", ktorú vyhlásila Lenka na svojom blogu http://lenkavcelka.blogspot.com/2012/02/soutez-vraz-do-toho-kopu-lasky.htm.

 
Suroviny: 3 poháre acidofilného mlieka, 3 poháre polohrubej múky, 3 poháre práškového cukru, 1 dcl   oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 2 lyžice kakaa, džem, čokoláda
Postup: Acidofilné mlieko, polohrubú múku, práškový cukor, olej, sódu bikarbónu a kakao spolu vymiešame a následne vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, ktorý dáme do rúry zapiecť na 200 st. asi na polhodinu ale sledujeme si to a pichneme špáratkom, keď sa nám cesto nelepí tak môžeme vybrať a nechať vychladnúť. Keď nám cesto vychladne potrieme ho džemom a posypeme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť :)

2 comments:

  1. Nelli, tak tyto sladkosti mi můžeme a vůbec všechny, kde je zákys, acidofilní mléko nebo tvaroh. Děkuju za recept. Ahojky :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nemáš začo Lenka...vyskúšaj je rýchly a jednoduchý

      Delete