Monday, April 16, 2012

Servítkova technika

Rozhodla som sa skrášliť si plechovky od kávy, keďže ich mám ako skladovací priestor pre hrach a iné jedlá, ktoré som mala stále porozsypané po skrinke. Potrebovala som na to dózu od kávy, biely sprej, disperzné lepidlo, servítku, lak a priateľa, keďže on je majster vo farbení sprejom - ale musím sa to naučiť sama, lebo kto mi to spraví keď on nebude doma. Prikladám foto našich prvých pokusov. Pekný deň. Nellie


4 comments:

  1. tak to je úplně luxusní, nechcete to nazdobit i mně? :-)) já mám taky spoustu obalů od kávy a jsou velice šikovné, že jsem si říkala, že je budu používat třeba na mouky nebo jiné věci, ale nelíbí se mi, že bych měla mít plnou skříň s plechovkama Caro káva :-)
    já jsem ale bohužel takový výtvarný netalent, nemám s ničím takovým žádné zkušenosti, tak popravdě ani nevím, jak na to. Jak se vám podařily takové hezké obrázky? To byla nějaká šablona a sprejem? To jde udělat takto přesně? Jsem jak Alenka v říši divů :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. v pohode to zvladnes aj sama alebo s nejakym pomocnikom - ja som mala priatela, tie plechovky umyjes a normalne na ne nastriekas bielu farbu v spreji (podla mna lepsia je farba v spreji lebo dnes som skusala so stetcom malovat a nevyzera to tak dobre) tou farbou to nastriekas pokial neprekryjes motiv plechovky, potom namiesas disperzne lepidlo s vodou 2 ku 1 a potries nou tu cast plechovky, na ktoru budes lepit servitku (iba tu poslednu vrstvu s motivom) ja som si odstrihla napr. slnecnicu a tak nalepila ale urobila som aj z polovice servitky a to mi vyslo na celu plechovku dookola, nechas zaschnut opat a neskor nastriekas na to lak v spreji. Hotovo.

      Delete
    2. děkuji moc za podrobný popis, přiznám se, že jsem netušila, co je to ta servítka, no ostuda jsem se slovenštinou, tak jsem trochu zagooglila a zjistila, že je to papírový ubrousek :-) v češtině na to vlastně žádný speciální výraz nemáme :-) akorát teda přemýšlím, když je to vlastně takový ten obyčejný tenký ubrousek, tak jak moc to vydrží? s tím lakem to spolehlivě zatuhne, že se to ani vodou nezničí?
      promiň že se ptám tak blbě, ale opravdu nemám žádnou zkušenost a hodně si mě inspirovala, že bych se do toho chtěla dát :-)

      Delete
    3. no ani ja som nevedela ale keď som to 2x nalakovala a potom umyla tak je to zatiaľ v pohode len treba radšej opatrne ale kvapky mi na tom povrchu ostali takže to nevsiaklo dovnútra. A nevadí, že musíš googliť však ani ja neviem niektoré slová po česky :) Tak veľa šťastia pri tvorení :)

      Delete