Wednesday, October 10, 2012

Sklamanie

Milé blogerky, dneska Vám poviem čosi o sebe. Mám už skoro 28 rokov, vyštudovala som dopravnú priemyslovku odbor železničná doprava s nádejou, že raz na železnici aj pracovať budem. Ako už naznačuje článok, nestalo sa tak :( A tak som po skončení strednej školy nastúpila do zmenárne, tam som pobudla rok a niečo a vďaka skvelému zákaznikovi sa mi podarilo nájsť lepšie miesto v hútníckej firme, ktorá sa zaoberala nakupovaním a predajom hutníckych výrobkov - naučila som sa to celkom rýchlo napriek tomu, že som v živote netušila, že existujú nejaké triedy a tvrdosti ocele. Celkom sa mi tam páčilo ale prišlo to ale a to hospodárska kríza a bolo na nevydržanie. Odišla som a zamestnala som sa v reklamnej agentúre, ktorá neskôr ukončila svoje pôsobenie a to v decembri 2011. Odvtedy som bez práce a priúčam sa háčkovaniu, maľovaniu, servítkovej technike, pečeniu a vareniu. Sem tam sa našla brigáda a to u priateľa v práci, keď jeho šéf chcel upratať predajňu a spraviť inventúru. Momentálne opäť iba brigádujem, keďže nájsť si stále zamestnanie, ktoré by ma aj napĺňalo aspoň trošku je u nás v Košiciach zázrak :( Som toho názoru, že ak človeka nebaví jeho práca tak tomu nevenuje celé svoje ja. Ale keďže situácia je fakt biedna a ja som už skoro rok doma tak posielam žiadosti už všelikde a na všeličo. Držte mi palce aby sa čosi podarilo a nebolo by od veci aby ma to aj bavilo :) Nellie


11 comments:

  1. Milá Nellie! Tvůj "pracovní" příběh mi vehnal slzičku do oka... bohužel, v této době není výjimečný. Moc Ti držím palce, ať Tvoje zklamání brzy pomine a Tobě se naskytne dobrá pracovní příležitost, která Tě bude slušně živit a hlavně BAVIT (ikdyž toto spojení je maximálně ideální a málokdy se podaří). Pá, L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lenka, dakujem ti velmi pekne za tvoje povzbudive slova :) Nellie

      Delete
  2. Ahoj Nellie. Z celého srdce ti přeji najít práci.
    Upřímě - neumím si představit, být bez práce, bez peněz a podobně. Jsem už starší osoba, za totáče toto nebylo a po samet.revoluci jsem podnikala.
    Na tvůj blog často nakukuju a tak vím, že jsi šikovná holčina a proto věřím, že se ti brzy poštěstí práci najít. Ano, je jedno jakou. I na "děsné" práci se dá najít něco, co člověka bude bavit.
    Přeji brzký úspěch, Nellie.
    Hezký a pohodový čas. Jarmila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, Jarmilka...tak toto Vam starsim zavidim, ze vy ste to az take drsne s pracou nemali a niektori este dozivaju tam kde zacali pracovat za mlada. Fakt zavidim ludom, ktori mali tu moznost ostat v jednej praci po cely zivot a aj ich naplna. Ako som pocula od starsich tak po skonceni skoly hned vhupli do prace,o ktorej sa v skole ucili. Nie ako teraz niekto skonci dopravaka zelezniciara a je z neho predavac a z predavaca mozno dopravak, len preto, ze ma znamosti na spravnom mieste. Co uz naco fnukat nad rozliatym mliekom, ja sama to zmenit nedokazem a ako vidim vela ludi je spokojnych tak ako to je, teraz sa nikto nechysta strajkovat ako v 89 roku.
      Dakujem za prianie a tiez prajem pekne dni...Nellie

      Delete
  3. Držím palečky-vím,jaké to je:-(Hodně štěstíčka!!!!

    ReplyDelete
  4. Nelli držím také pěsti at brzy najdeš takovou práci kterou budeš dělat s láskou :o) Martina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Martinka, tak ked sa tvoje zelanie splni tak budem nesmierne stastna, nic viac si nezelam. Dakujem za zelanie a prajem ti pekne dni :) Nellie

      Delete
  5. Milá Nelli,keďže je bohužiaľ situácia taká aká je tak netreba zúfať.Priznám sa ja som sama v podnájme s dvoma deťmi bez práce.Začala som sa venovať výrobe bižutérie a aj keď to nieje úplne bohviečo(aj keď sa nesťažujem darí sa) viem si pomôcť.A vy máte neskutočne šikovné ruky tak prečo to nevyužiť vo svoj prospech?Držím veľmi palce a dúfam,že sa Vám podarí preraziť buď vo Vašej tvorbe,alebo si nájdete zamestnanie,hlavne hlavu hore a nevzdávať sa:)Silvia-bižu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silvinka dakujem za komentarik, tiez som rozmyslala nad predajom hackovanych veciciek len ich este nerobim vo velkom ale ked uz budem mat cas tak sa do toho pustim a mozno ked to stihnem do toho novembra tak sa stretneme na tom trhu :) No ved to s tou pracou u nas to je hrozne, ako tak pocuvam tak kazdy druhy v nasom meste nema pracu, co je smutne. Nellie

      Delete
  6. Takže šup šup do novembra narobiť ešte par vecí aby sme sa mohli stretnúť na trhu neviem síce ako dlho trvá výroba háčkovaných vecí ale aspoň vyskúšať by sa oplatilo.A hlavne teraz keď naše mesto ponúka možnosť ako si zarobiť.Robota síce nieje,ale máme šikovné ruky čo je veľké plus si myslím.Niekto sedí doma len tak a ničomu sa nevenuje:)

    ReplyDelete