Saturday, May 26, 2012

Jablková torta

Keďže tu máme opäť víkend tak som sa rozhodla upiecť jablkovú tortu podľa receptu z kuchárskej knižky, ktorú som dostala od mamy a sestry. Piekla som ju priateľovi k jeho dnešným meninkám. O jej výzdobu sme sa postarali už spoločne. Ak sa Vám bude chcieť piecť takúto tortičku doma, tak pridávam nižšie recept.
Cesto: po 200 g krupice a práškového cukru, 3 vajcia, 30 g masla, 2 lyžice mlieka, 1 prášok do pečiva,
1 škoricový cukor, 1/4 vanilínového cukru, 0,5 kg jabĺk, trochu citrónovej šťavy, kúsok masla na vymastenie a trochu krupice na vysypanie formy
Postup: Na hrubom strúhadle postrúhané očistené jablká pokvapkáme trochou citrónovej šťavy, premiešame a necháme chvíľu postáť. Potom z nich jemne vytlačíme šťavu. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom na hustú krém, do ktorého pridáme škoricový a vanilínový cukor, maslo, mlieko a s práškom do pečiva zmiešanú krupicu. Všetko spolu vyšľaháme a zľahka primiešame postrúhané a trochu vyžmýkané jablká. Do maslom vymastenej a krupicou vysypanej tortovej formy cesto vylejeme, zarovnáme a v rúre predhriatej na 170 stupňov pečieme 25 - 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Torta je šťavnatá a krásne rozvoniava. Príprava trvá asi 70 minút.
Vopred ďakujem za milé komentáriky :)

 


Pekný víkend. Nellie






4 comments:

  1. Mnam a děkuju za receptík :o) Martina

    ReplyDelete
    Replies
    1. No bolo to mnam :) a za receptik nemas zaco :) Nellie

      Delete
  2. Jablkový dortík také peču, určitě se po něm zaprášilo a nezbyl ani drobeček! Hezký večer, Maru

    ReplyDelete
    Replies
    1. No tak to teda nezostal. Bol velmi chutny. Pekny vecer aj tebe, Nellie

      Delete